Kawa mrożona z likierem czekoladowym
Na weekendowe upały … poleca się 😉 orzeźwiająca kawa mrożona … z dodatkiem likieru czekoladowego.
Składniki:
150 ml mocnej kawy zaparzonej ulubionym sposobem
100 ml zimnego mleka pełnotłustego 3,2%
50 ml likieru czekoladowego Dalkowski
kilka kostek lodu
Opcjonalne:
bita śmietana do dekoracji
Wykonanie:
Kawę zaparzamy ulubionym sposobem, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy likier czekoladowy, zimną kawę i mleko. Mieszamy i dekorujemy bitą śmietaną.
Smacznego!
ależ to musi pysznie smakować! uwielbiam taka kawe 🙂
Powoli rozpoczyna się sezon na kawy mrożone, dlatego przepis dodaje do zakładek 🙂
Polecam:-)
Znakomity przepis, byleby mieć do niego bardzo dobrą kawę:)
dokładnie 🙂