Kasza pęczak na słodko
Lubicie słodkie śniadanie? … ja coraz częściej na takie mam ochotę, pewnie to za sprawą moich córek 😉 . Ostatnio kasza pęczak często gości na naszym stole, także w słodkim wydaniu … dziś z figami, bananem, odrobiną gorzkiej czekolady …całość uwieńczona pysznym miodem. Polecam Wam spróbować 🙂
Składniki:
¾ szklanki ugotowanej kaszy pęczak (u mnie kasza pozostała z obiadu)
1/3 szklanki mleka krowiego lub roślinnego
½ banan
1 figa
1 kostka gorzkiej czekolady minimum 70%
1 łyżka płynnego miodu u mnie miód wielokwiatowy z pasieki Bartkowiaka
Wykonanie:
Do miski przekładamy ugotowaną kaszę pęczak, zalewamy ją ciepłym mlekiem. Na wierzch układamy pokrojonego w plasterki banana oraz kawałki figi. Całość posypujemy poszatkowaną czekoladą i polewamy miodem.
Smacznego!
Fajny pomysł na kasze podaną inaczej
Wow, nie jadłam takiej kaszy jeszcze nigdy wcześniej, na pewno będe musiała spróbować 😛