Jajko sadzone z awokado i smażonym boczkiem

Jedno z moich ulubionych śniadań … jajko sadzone … podane z dojrzałym awokado … razowym pieczywem i plastrem smażonego boczku   … ten boczek można pominąć, ale ja nie potrafię się powstrzymać;)

Składniki na dwie porcje:

1 dojrzałe awokado

2 jajka

4 liście sałaty

2 kromki razowego pieczywa

2 plasterki boczki

sól do smaku

Wykonanie:

Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i obieramy ze skórki. Każdą połówkę kroimy w cienkie plasterki. Układamy na talerzu. Obok układamy liście sałaty i razowe pieczywo. Odstawiamy

Na patelni smażymy boczek z obu stron na złoty kolor, odkładamy na papierowy ręcznik. Na patelnie, na której smażyliśmy boczek wbijamy jajka soli i smażymy z każdej strony ok 1 -2 minuty.

Jajka i boczek układamy na wcześniej przygotowanych talerzach. Podajemy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa