Ciasteczka czekoladowe z bakaliami
Składniki:
1 ½ szkl. mąki razowej
1 szkl. mąki pszennej
½ szkl. płatków owsianych
¾ kostki masła
¾ szkl. cukru (dałam brązowego)
2 jajka
3 łyżki ciemnego kakao
½ łyżeczki sody oczyszczonej
2 szkl. bakalii ( żurawina, wiórki kokosowe, płatki migdałów, 1 tabliczka gorzkiej czekolady)
Wykonanie:
Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Mąkę i płatki owsiane mieszamy z kakao i sodą, stopniowo dodajemy do ucieranej masy. Gdy składniki się połączą dodajemy bakalie i pokrojoną w kostką czekoladę. Z ciasta formujemy małe kulki, lekko spłaszczamy i układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 szt. C przez ok. 10 min.
Smacznego!
Dodaj komentarz