Sałatka z buraczków, awokado i granatu
Pyszna sałatka z buraków, rukoli, awokado i ziarenek grantu z dodatkiem miodowo- musztardowego winegretu przełamanego lekko kwaskowatym sokiem z granatu. Bardzo polecam!
Składniki:
1 średniej wielkości ugotowany burak
garść rukoli
½ awokado
ziarna z połowy granatu
Składniki na sos:
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
2 łyżki soku z grantu
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
1 łyżeczka octu balsamicznego
Wykonanie:
Wszystkie składniki na sos przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy, do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy.
Na talerzu rozkładamy umyte i osuszone liście rukoli. Burczak kroimy na paski, awokado w kostkę, rozkładamy na rukoli i posypujemy ziarenkami grantu. Całość polewamy sosem.
Smacznego!
Inspiracja: Kwestia Smaków
Piękna sałatka, pełna witamin.
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie
Pyszna sałatka! Robiłam już kilkukrotnie i za każdym razem robi duże wrażenie na stole!!!
Bardzo się cieszę 🙂
Bardzo pyszna sałatka. . Dzięki za przepis!!!
bardzo proszę 🙂