Burger z marynowanym śledziem
Proste, szybkie i mega pyszne danie … doskonałe na szybki obiad lub kolacje … ostatnio hit u nas w domu … fish burger, czyli burger z marynowanym śledziem z dodatkiem pikantnego sosu, suszonych pomidorów i świeżej roszponki! Pycha! Bardzo Wam polecam spróbować … będziecie mile zaskoczeni tym połączeniem smakowym! U mnie domownicy byli :), chociaż na początku kręcili nosem, co to za innowacyjność znów wprowadzam ;), ale gdy tylko spróbowali od razu zamówili powtórkę tego dania na kolację!
Składniki na 4 burgery:
4 bułki (ulubione)
słoik śledzi „Beczka śledzi filety z suszonymi pomidorami” firmy SEKO
8 suszonych pomidorów z oleju
świeża roszponka
Składniki na sos:
2 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
3-4 szczypty mielonej papryczki chili lub kawałek świeżej papryczki drobno posiekanej
Wykonanie:
Przygotowanie sosu. Do miseczki przełożyć majonez, ketchup oraz chili. Dokładnie wymieszać. Odstawić.
Bułki przekroić na pół i przyrumienić na patelni grillowej. Połówki bułek posmarować sosem, rozłożyć roszponkę oraz filety śledziowe. Na każdego burgera ułożyć po dwa suszone pomidory, ponowie dodać trochę roszponki, polać sosem. Każdego burgera przykryć drugą częścią chrupiącej bułki i podawać.
Smacznego!
Dodaj komentarz