Ciasteczka czekoladowe z bakaliami

IMGP9874IMGP9896

IMGP9893

Składniki:

1 ½  szkl. mąki  razowej

1 szkl. mąki pszennej

½ szkl. płatków owsianych

¾ kostki masła

¾ szkl. cukru (dałam brązowego)

2 jajka

3 łyżki ciemnego kakao

½ łyżeczki sody oczyszczonej

2 szkl. bakalii ( żurawina, wiórki kokosowe, płatki migdałów, 1 tabliczka gorzkiej czekolady)

Wykonanie:

Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Mąkę i płatki owsiane  mieszamy z kakao i sodą, stopniowo dodajemy do ucieranej masy. Gdy składniki się połączą dodajemy bakalie i pokrojoną w kostką czekoladę. Z ciasta formujemy małe kulki, lekko spłaszczamy i układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 szt. C przez ok. 10 min.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa