Jajko sadzone z awokado i smażonym boczkiem
Jedno z moich ulubionych śniadań … jajko sadzone … podane z dojrzałym awokado … razowym pieczywem i plastrem smażonego boczku … ten boczek można pominąć, ale ja nie potrafię się powstrzymać;)
Składniki na dwie porcje:
1 dojrzałe awokado
2 jajka
4 liście sałaty
2 kromki razowego pieczywa
2 plasterki boczki
sól do smaku
Wykonanie:
Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i obieramy ze skórki. Każdą połówkę kroimy w cienkie plasterki. Układamy na talerzu. Obok układamy liście sałaty i razowe pieczywo. Odstawiamy
Na patelni smażymy boczek z obu stron na złoty kolor, odkładamy na papierowy ręcznik. Na patelnie, na której smażyliśmy boczek wbijamy jajka soli i smażymy z każdej strony ok 1 -2 minuty.
Jajka i boczek układamy na wcześniej przygotowanych talerzach. Podajemy.
Smacznego!
Dodaj komentarz