Koktajl z czerwonej porzeczki
Na drugie śniadanie … koktajl z czerwonej porzeczki i banana na bazie jogurtu naturalnego.
Składniki:
1 szklanka owoców czerwonej porzeczki (świeże lub mrożone)
1 banan
400 ml jogurtu naturalnego
Dodatkowo:
kilka porzeczek na wierzch
opcjonalnie syrop z agawy do posłodzenia
Wykonanie:
Banana obieramy ze skórki i przekładamy do wysokiego naczynia. Porzeczki myjemy pod bieżącą wodą i obieramy z szypułek (jeśli używamy świeżych owoców), jeśli mamy porzeczki mrożone to odstawiamy do rozmrożenia albo blendujemy zamrożone. Owoce zalewamy jogurtem i blendujemy do czasu aż składniki się ładnie połączą. Koktajl posypujemy porzeczkami i polewamy syropem z agawy.
Smacznego!
super koktajl! szkoda,tak ciężko jest dostać porzeczkę,,no przynajmniej tu gdzie mieszkam
Spróbowałam z mlekiem UHT 😉 Wyszło bardzo dobre 😉