Napój pietruszkowo-imbirowy
Szklanka zdrowie! … orzeźwiający napój pietruszko –imbirowy… polecam do przygotowania na zbliżające się upały 🙂 .
Natka pietruszki to bogactwo witaminy i minerałów już jedna łyżka poszatkowanej natki pietruszki zaspokaja dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu na witaminę C. Imbir także wspomaga nasz układ odpornościowy, dodatkowo reguluje trawienia i poprawia koncentracje.
Składniki:
2 pęczki świeżej natki pietruszki
4 cm korzenia imbiru
2 łyżki miodu
1 litr wody mineralnej
Wykonanie:
Pietruszkę myjemy pod bieżąca wodą. Imbir obieramy i kroimy na pół. Pietruszkę i imbir wrzucamy do kielicha blendera, dolewamy 1/3 szklani wody i miksujemy na najwyższych obrotach. Gdy składniki się dobrze zmiksują dodajemy pozostałą wodę i miód, miksujemy. Koktajl przelewamy przez sito. Napój podajemy dobrze schłodzony.
Smacznego!
Dodaj komentarz