Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidrów

Śniadaniowe smarowidło … pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów z dodatkiem pestek dyni.

pasta z fasoli (29) pasta z fasoli (20) pasta z fasoli (1)

Składniki:

1 szklanka ugotowanej fasoli

5 suszonych pomidorów z oleju

1 łyżka pestek dyni

sól morska, pieprz do smaku

szczypta pieprzu cayenne

szczypta suszonego rozmarynu

2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Wykonanie:

Do wysokiego naczynie przekładamy ugotowaną fasolę, dodajemy suszone pomidory, pestki dyni, przyprawy oraz oliwę. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pastę podajemy z chrupiącym pieczywem z dodatkiem rzeżuchy lub ulubionych kiełków.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa