Sorbet truskawkowo-bananowy
Sorbet truskawkowo – bananowy … zimny, orzeźwiający deser na taki upalny dzień jak dziś 🙂
Składniki:
½ kg mrożonych truskawek
1 banan
1/3 szklanki wody
1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
Wszystkie składniki przekładamy do kielicha blendera i miksujemy na gładki mus. Jeśli nie macie miksera o dużej mocy, lub z funkcją kruszenia lodu, do przygotowania sorbetu użyjcie lekko rozmrożonych truskawek.
Gotowy sorbet podajemy od razu (w przypadku, gdy używaliśmy zamrożonych truskawek) lub schładzamy w zamrażalniku, gdy daliśmy rozmrożone truskawki. W przypadku całkowitego zamrożenia sorbetu wyciągamy go z zamrażalnika na ok. 30 minut przed podaniem.
Smacznego!
coś wspaniałego 🙂 aż żal że lato się kończy… pyszne pozdrowienia 🙂