Szparagi z camembertem, szynką parmeńską i jajkiem
Szparagi … jajko … rozpływający się camembert … chrupiąca szynka parmeńska … SEZON NA SZAPRAGI TRWA!
Składniki na 2 porcje:
500 g białych szparagów
125 g sera camembert
2 plastry szynki parmeńskiej
2 jajka
1 łyżeczka oleju
sól
Dodatkowo:
szczypiorek
Wykonanie:
Szparagi obieramy (pod główką szparaga) i odcinamy twarde końce, myjemy i związujemy w pęczek. Szparagi gotujmy do miękkości w osolonej wodzie, na stojąco w wysokim garnku.
Na rozgrzaną patelnię wbijamy jajka, solimy je i smażymy 2- 3 minuty. Na tej samej patelni podgrzewamy ser i podsmażamy szynkę. Szparagi, jajka, ser i szynkę układamy na talerzu i podajemy.
Smacznego!
Dodaj komentarz