Budyń z figami
Mega pyszny i prosty deser, bo nie zawsze trzeba się dużo napracować, żeby zjeść coś dobrego 🙂 … klasyczny budyń … pięknie podany z dodatkiem słodkich fig i borówek … chrupiących orzechów i cudownego (mojego ulubionego) miodu z mniszka. Mniam …
Składniki:
1 opakowanie budyniu waniliowego
500 ml mleka
2/3 figi
garść borówek amerykańskich
garść orzechów włoskich
miód z mniszka lekarskiego lub syrop klonowy
Wykonanie:
Budyń dotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Jeszcze gorący budyń przekładamy do szklanek i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Figi myjemy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do szklanek z wystudzonym budyniem, dodajemy borówki (świeże lub mrożone) oraz orzechy, całość polewamy miodem lub syropem klonowym.
Smacznego!
Dodaj komentarz