Chicken burger

Chicken burgery, czyli burgery z mięsem z kurczaka … świetny sposób na wykorzystanie resztek pieczeni z poprzedniego dnia, a zarazem pomysł na pyszny i szybki obiad lub kolację. Polecam!

Składniki:

6 ulubionych bułek

2 upieczone piersi z kurczaka ( ja zużyłam mięso z  piersi z kurczaka, które zostało z niedzielnego obiadu, zobacz przepis na perfekcyjnie upieczonego kurczaka)

2-3 garście rukoli

Składniki na prosty sos majonezowo- musztardowy

2 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy

Składniki na prosty sos majonezowo- ketchupowy

2 łyżki majonezu

2-3 łyżki ketchupu

Wykonanie:

Przygotowanie sosy:

Potrzebne nam będą dwie miseczki. Do jednej przekładamy majonez i musztardę, do drugiej majonez i ketchup. Zawartość każdej miseczki dokładnie mieszamy. Odstawiamy.

Jeżeli używacie resztek mięsa z poprzedniego obiadu wystarczy je tylko podgrzać. Jeżeli pieczenie mięso należy je umyć, osuszyć przyprawić solą pieprzem, czerwoną papryka i zgrillować na patelni grillowej z obu stron na złoty kolor.

Bułki przekrawamy na pół, układamy na grillu i  podpiekamy do czasu aż się ładnie zarumienią.

Składamy burgery. Podpieczone bułki smarujemy ulubionym sosem, rozkładamy rukolę, układamy gorące mięso i przykrywamy drugą częścią bułki. Podajemy.

Smacznego!

Jedna odpowiedź na „Chicken burger”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa