Delikatny dorsz w koperku z ziemniaczkami i marchewką
… bo rybka zdrowa jest … 🙂
Składniki:
filet z dorsza
suszony lub świeży koperek
kilka kropel oleju do smażenia
2 większe ziemniaki
2 marchewki
½ łyżeczki masła
szczypta soli
Wykonanie:
Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. Gotujemy do miękkości na parze.
Rybę myjemy, sprawdzamy czy nie ma ości, osuszamy papierowym ręcznikiem, opruszamy lekko solą i przyprawimy koperkiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju smażymy rybę z każdej strony po ok. 2 min. (nie za długo, żeby nie była sucha).
Dorsza rozdrabniamy na mniejsze kawałki sprawdzając jeszcze raz czy nie ma ości. Ziemniaki i marchewkę przed podaniem okraszamy masłem i posypujemy koperkiem.
Smacznego maluchy!
Dodaj komentarz