Fit burger
Pomysł na fit burgera … z tuńczykiem, świeżymi listkami szpinaku, chrupiącymi rzodkiewkami i maślanym, mięciutkim awokado … szybko, pysznie i w dodatku zdrowo! Polecam Wam 🙂
Składniki na 2 porcje:
2 bułki z razowe
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1 łyżka majonezu (można pominąć)
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 mniejsze awokado
dwie garście świeżego szpinaku
kilka rzodkiewek
Wykonanie:
Szpinak myjemy i osuszamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Tuńczyk odsączamy z oleju, przekładamy do miseczki, dodajemy szczypiorek i majonez. Całość rozduszamy widelcem i mieszamy.
Bułki przekrawamy na pół smarujemy pastą z tuńczyka, układamy liście szpinaku, plasterki rzodkiewki i kawałki awokado. Burgera przykrywamy w drugą częścią bułki i podajemy.
Smacznego!
Mmmmm wygląda przepysznie! Koniecznie wrzuć przepis na konkurs tuńczyka princes, może uda się coś wygrać! 🙂
No wygląda ładnie Z takimi zdjęciami są szanse
Dzięki 🙂 już wysłałm …:)
Kibicuję w konkursie, bo sprawdziłam przepis i jest świetny.
Dzięki:)))
Ale piękne awokado znalazłaś. Nie jest to proste 😀 Rzeczywiscie zdjęcia ekstra
Właśnie w sklepach zazwyczaj twarde, dlatego zostawiam je kilka dni na blacie kuchennym aby dojrzały.Dzięki:)
A tuńczyka jakiego użyłaś? Tego princes czy jakiś inny? Nie taki „sałatkowy” rozdrobniony?
Tuńczyk Princes w kawałkach w oleju
trzyamałam kciucki za konkurs (daj znać jak poszło)! ostatnio zrobiłam sobie jeszcze raz przepisik tylko zgrilowałam bułki na patelni grilowej polecam :))
Dzięki, udało się wybrać Blow Kidstab 🙂 cieszę się, że burger smakował 🙂