Muffiny czekoladowe z kremem czekoladowym :)

Pachnące pomarańczą … wilgotne  … czekoladowe babeczki uwieńczone czekoladowym kremem na bazie śmietany … idealne do kawy w takie deszczowe, jak dziś u mnie, popołudnie …

Składniki na 12-14 babeczek:

12 czekoladowych muffin z tego przepisu

Składniki na krem:

250 ml śmietany kremówki 36 %

150 g serka mascarpone

2-3 kopiaste łyżki cukru pudru

1 łyżka kakao

Dodatkowo:

kakao do dekoracji

Wykonanie:

Babeczki pieczemy według tego przepisu

Do wysokiego naczynia przelewamy śmietanę, miksujemy do uzyskania sztywnej piany, gdy śmietana się ubije dodajemy cukier puder, miksujemy i dodajemy serek mascarpone i kakao. Łączymy wszystkie składniki dokładnie, ale nie miksujemy zbyt długo, aby śmietana się nie zważyła. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wystudzone babeczki dekorujemy czekoladowym kremem i posypujemy kakao.

Smacznego!

 

2 odpowiedzi na „Muffiny czekoladowe z kremem czekoladowym :)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa