Muffiny czekoladowe z kremem czekoladowym :)
Pachnące pomarańczą … wilgotne … czekoladowe babeczki uwieńczone czekoladowym kremem na bazie śmietany … idealne do kawy w takie deszczowe, jak dziś u mnie, popołudnie …
Składniki na 12-14 babeczek:
12 czekoladowych muffin z tego przepisu
Składniki na krem:
250 ml śmietany kremówki 36 %
150 g serka mascarpone
2-3 kopiaste łyżki cukru pudru
1 łyżka kakao
Dodatkowo:
kakao do dekoracji
Wykonanie:
Babeczki pieczemy według tego przepisu
Do wysokiego naczynia przelewamy śmietanę, miksujemy do uzyskania sztywnej piany, gdy śmietana się ubije dodajemy cukier puder, miksujemy i dodajemy serek mascarpone i kakao. Łączymy wszystkie składniki dokładnie, ale nie miksujemy zbyt długo, aby śmietana się nie zważyła. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wystudzone babeczki dekorujemy czekoladowym kremem i posypujemy kakao.
Smacznego!
Wyglądają cudownie! Aż szkoda zjeść!
Dziękuję 🙂 już zjedzone;)