Pizza z arbuza
Pizza inna niż wszystkie 🙂 , orzeźwiająca, lekka i w 100% fit! Idealna na upalne dnia … świetna na przekąskę lub kolację!
Składniki:
plaster dużego arbuza, grubości ok.1-1,5 cm
4-5 truskawek
ok. 20 g sera feta
kilka czarnych oliwek
liście świeżej mięty
ocet balsamiczny
odrobina płynnego miodu, syropu klonowego lub miodu z mniszka lekarskiego
Wykonanie:
Dużego arbuza przekrawamy na pół, odkrawamy ok 1-1,5 cm plaster.
Krążek arbuza układamy na talerzu lub desce do pizzy. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy w plasterki, rozkładamy na arbuzowym spodzie z pizzy. Na wierzch rozkruszamy ser fara i układamy czarne oliwki. Arbuzową pizzę skrapiamy octem balsamicznym i polewamy odrobiną miodu. Przyozdabiamy listkami mięty i podajemy.
Smacznego!
Wygląda niesamowicie! Kocham takie owocowe pizze.
https://julias-cooking.com/
Dzięki 🙂