Pralinki dyniowo-orzechowe
Składniki :
2 wafelki Mega Grześki kakaowe Goplana
50 g orzechów laskowych
50 g rodzynek
50 g suszonych daktyli
1 szklanka pieczonej dyni
1 łyżka miodu
Dodatkowo:
kakao do obtaczania pralin
rozpuszczona czekolada Goplana
posiekane orzechy
Wykonanie:
Dynię hokkaido kroimy na kawałki, pozbawiamy nasion i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C do miękkości. Upieczone kawałki dyni obieramy ze skórki (upieczony miąższ dyni hokkaido jest dość suchy, nie puszcza soku, o to chodzi w przypadku robienia pralin). Orzechy, rodzynki, daktyle i wafelki przekładamy do kielicha blender, miksujemy. Następnie dodajemy dynię, miód i miksujemy do czasu uzyskania jednolitej zwartej masy. Z masy formujemy równe kuleczki. Pralinki obtaczamy w kakao, rozpuszczonej czekoladzie lub posiekanych orzechach.
Smacznego!
Dodaj komentarz