Żeberka w gruszkowo-miodowym sosie

IMGP1789

Składnik:

1 kg żeberek wieprzowych

1 gruszka

gałązka rozmarynu

1 szkl. bulionu wieprzowego

1 łyżka miodu

olej do smażenia

sól

pieprz

Wykonanie:

Żeberka myjemy, kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Mięso z rozmarynem obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki gruszkę i zalewamy bulionem. Mięso dusimy na wolnym ogniu do miękkość, ok.30 min, pod koniec dodajemy miód i gotujemy, aż sos lekko zgęstnieje. 

Żeberka podajemy z kaszą perłową.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa